Undgå svindel ved salg af bil privat, med vikøberallebiler.dk

Bilsalg privat er ikke uden risiko, og det kan være svært for en privatperson at genkende de tricks, der bliver brugt for at snyde dig som privat bilsælger.

Gratis bilvurdering med kun 2 trin

Nogle tricks ser man ofte, og der er primært to tricks du skal være opmærksom på. Henvendelser fra udlandet på dårligt engelsk eller dansk, er ofte et tegn på svindel. Et andet trick er, en køber der anvender prøveturen til at stjæle din bil.

Sælg din bil til vikøberallebiler.dk og vær sikker på en tryg handel. Vi er en etableret virksomhed med købere i Danmark og hele Europa, og vi har mere end 1.000.000 tilfredse kunder.

Gratis
online evaluering

Modtag den endelige salgspris
direkte hjemmefra

Anmod om salg og
hurtig betaling

1. Et af de typiske tricks ved salg af bil privat

Salg af bil privat

Der er visse ting, du skal være opmærksom på ved privat salg af bil, hvis du vil undgå at blive snydt. Du bør være forsigtig, hvis du modtager henvendelser fra udlandet, især hvis køberen vil købe bilen ubeset. Du skal for eksempel være skeptisk, hvis du modtager en henvendelse fra England eller Irland, hvor der er venstrekørsel. Spørg dig selv, hvorfor en køber vil have en bil, hvor rattet sidder i den forkerte side af bilen? I nogle tilfælde kan en henvendelse fra udlandet være oprigtig.

Der er i dag flere firmaer, der eksporterer biler fra et land for at sælge dem videre i et andet land. Får du en henvendelse fra en køber, der gerne vil købe din bil til eksport, bør du stadig være forsigtig.

Det første tegn på svindel er, at beskeden er skrevet på dårligt engelsk eller dansk. Står der for eksempel “hello am interested to buy your car is it still for sale let me know and also how much you want for it thanks”. Ser beskeden sjusket og uprofessionel ud, er den sikkert ikke seriøs, og du skal blot ignorere den. Mener du, at beskeden ser troværdig ud, så spørg efter flere detaljer og vær sikker på at du får navnet på firmaet. Vil køberen ikke give dig firmaets navn, skal du ikke sælge din bil til ham. Spørg dig selv, hvilket slags firma opgiver ikke deres navn til kunder? Når du har fået navnet, er det en god ide at lave en søgning på firmaet, for at se om det virkelig findes. Du bør også besøge firmaets hjemmeside og tjekke kontaktinformation.

Det er ikke kun udenlandske henvendelser, du skal være forsigtig med ved et privat bilsalg. Alle henvendelser fra købere der ønsker at købe din bil ubeset, bør du behandle med forsigtigt. Det er højst usandsynligt, at en seriøs køber vil være parat til at købe noget så dyrt som en bil, uden først at have set den personligt. Du skal derfor være skeptisk over for alle købere, der tilbyder at købe din bil ubeset.

Gratis bilvurdering på bare to trin

2. Sikkerhed under prøvekørslen ved privat bilsalg

Når du mener, at du har fundet en seriøs køber, og I har aftalt en tid til en prøvekørsel så husk at overholde følgende sikkerhedsforanstaltninger:

  • Bed altid om at se kørekort og sygesikringsbevis. Tag et billede af begge dokumenter og noter navn, kørekortnummer og personnummer. Lad aldrig en køber prøvekøre din bil, hvis de ikke kan fremvise et gyldigt kørekort. Du risikerer at få en bøde, hvis du lader en person uden kørekort køre din bil.
  • Tag altid med på prøveturen. Stjæler køberen din bil dækker din forsikring ikke, da du selv har afleveret nøglerne til personen. I de tilfælde, hvor en køber har stjålet en bil under en prøvekørsel, viser det sig ofte, at den bil de efterlader også er stjålet, og at det kørekort de fremviser er falsk.
  • Kommer din bil til skade under en prøvekørsel, kan det i fremtiden påvirke dine forsikringsvilkår, og du skal selv betale selvrisikoen.

3. Sælg din bil til vikøberallebiler.dk og undgå faldgruberne ved privat salg af bil

Sælg bil privat, overvejer du at gøre det selv? Privat bilsalg er ikke uden problemer, og der er desværre altid mulighed for at blive snydt. Slip for problemerne og sælg din bil til os i stedet! Du undgår muligheden for svindel, når du sælger din bil til os. Vi er et seriøst og professionelt firma der opkøber biler, så du kan være helt tryg, når vi køber din bil.

Når vi køber din bil, modsat salg af bil privat, skal du ikke selv vurdere hvilke henvendelser du tror, du kan stole på. Du skal heller ikke mødes med købere og arrangere prøvekørsler. Du undgår derfor risikoen for, at din bil bliver beskadiget under en prøvetur, eller at køberen stjæler din bil. Vi køber din bil direkte, så du slipper for al kontakt med mulige købere.

Når vi køber din bil, sørger vi for alt herunder en sikker og hurtig betaling via bankoverførsel. Vi har flere tusinde tilfredse kunder i hele Europa, så du ved, at du får en tryg bilhandel med os. Dit bilsalg både sikrere og mindre tidskrævende, end det er med privat salg af bil, når du sælger din bil til os.