Registreringsattest bil skal du have for at sælge din bil

Uanset om du vælger at sælge din bil privat eller til en forhandler, skal du altid bruge bilens originale registreringsattest. Bilsalget kan ikke gennemføres uden.

Gratis bilvurdering med kun 2 trin

Registreringsattest til bil er et meget vigtigt dokument, da den indeholder vigtige informationer om din bil og beviser dit ejerskab. Du skal derfor bruge registreringsattesten for at videregive ejerskab af bilen. Er registreringsattesten bortkommet, er det nødvendigt at erstatte den, inden du sælger bilen.

Besøg vikøberallebiler.dks hjemmeside, når du er klar til at sælge din bil. Vi sørger for, at dit bilsalg sker så hurtigt og nemt.

Gratis
online evaluering

Modtag den endelige salgspris
direkte hjemmefra

Anmod om salg og
hurtig betaling

1. Derfor kan du ikke sælge bil uden registreringsattest

Registreringsattest bil

Registreringsattesten er det vigtigste dokument, der hører til din bil og viser blandt andet, hvornår bilen er indregistreret for første gang, og hvem der ejer bilen. Salg af bil uden registreringsattest er ikke muligt, da bilen skal omregistreres efter salget. Registreringsattester fra år 2005 eller senere er delt op i to dele. Del 1 er mere detaljeret og oplyser vigtige informationer om bilen, blandt andet bilens tekniske egenskaber. Del 2 skal kun bruges ved omregistrering af bilen, da du skal bruge kontroltal fra begge dele, for at skifte ejerskab.

En bil skal helst omregistreres til den nye ejer, så snart den er solgt. Det navn der står på registreringsattesten, har ansvaret for bilen. Selv når bilen er solgt, eller en anden kører i bilen, er det stadig den registreret ejer, der har ansvaret. Den person, der har købe din bil, ejer den ikke officielt, før den er blevet omregistreret i deres navn. En købekontrakt mellem dig og køberen er ikke nok, når du skal sælge din bil, da den ikke beviser ejerskab. Det er derfor vigtigt, at I omregistrerer bilen med det samme, når den er solgt.

Det er vigtigt for køber og dig som sælger, at bilen bliver omregistreret så snart den er solgt. Køberen vil naturligvis have bevis for, at de officielt er bilens ejer, og du har ikke lyst til at have det juridiske ansvar mere.

2. Pas godt på din registreringsattest

Pas godt på registreringsattesten til bilen! Registreringsattesten er dit bevis for, at du ejer bilen, og du skal bruge den, hvis du vil sælge bilen.

Skal man have registreringsattest i bilen? Nej absolut ikke, da du så mister den, hvis bilen bliver stjålet. Du skal aldrig have begge dele af registreringsattesten i bilen, da de kan bruges til at omregistrere bilen, så en biltyv kan i princippet nemt omregistrere bilen uden din viden.

Der er dog nogle få undtagelser. Du skal have del 1 af registreringsattesten med, når du kører til udlandet, men du skal ikke lade den ligge i bilen, når du går fra den. Kører du med en påhængsvogn skal du også have registreringsattesten med, da den dokumenterer, hvor meget din bil må trække.

Gratis bilvurdering på bare to trin

3. Bortkommet registreringsattest, hvad gør jeg?

En bortkommet registreringsattest er ikke så slemt, som det lyder. Det er muligt at bestille en ny registreringsattest til bilen, hvis du har mistet originalen. Her kan du læse, hvor let det er at bestille en ny registreringsattest.

4. Bestil ny registreringsattest online

Som den primære ejer af bilen, kan du bestille en ny registreringsattest online.

  • Du går ind på SKATs hjemmeside og søger på registreringsattest.
  • Du bliver omdirigeret til Motorregistret, og her logger du ind med dit NemID.
  • Herefter vælger du registrering, og du har så mulighed for at indtaste registreringsnummer, stelnummer eller køretøj-ID.

Når du bestiller online, skal du kun bruge bilens registreringsnummer, da din bil er tilknyttet dit NemID. Det betyder, at du ikke skal fremsende yderlige bevis for, at du ejer bilen.

5. Bestil ny registreringsattest i motorcentret

Du kan også bestille en ny registreringsattest i motorcentret. Her skal du medbringe bevis for, at du ejer bilen.

  • Du skal fremvise faktura, slutseddel eller fuldmagt.
  • Har du kun mistet en del af registreringsattesten, skal du medbringe den del du har.
  • I motorcentret kan du vælge, om du vil betale med kontanter, Dankort eller Visa/Dankort.

Uanset om du bestiller registreringsattest online eller i motorcentret, koster det 100 kr. Forsendelsen tager omkring 10 dage. Er registreringsattesten bortkommet, er det nødvendigt at få en ny, inden du sælger din bil.

6. Vi tager os af omregistreringen og registreringsattest til bil

Book en aftale hos vikøberallebiler.dk, når du har registreringsattesten og er klar til at sælge din bil. Lad os klare dit bilsalg nemt og stressfrit.

Du skal selv sørge for at omregistreringen sker ordentligt og til tiden, hvis du sælger din bil privat. Det skal du ikke, når du sælger din bil til os! Dit arbejde er overstået, så snart du tager imod vores bud og sælger din bil. Du kommer blot ind på vores afdeling med din bil, servicebog og registreringsattest til bil, så klarer vi resten. Vi sørger for at omregistreringen sker med det samme, så du behøver ikke tænke på, om bilen stadig står i dit navn. Når bilen er omregistreret, er du ikke længere ansvarlig for den, og dit bilsalg er afsluttet.

Sælg din bil på bare 24 timer, inklusive alt papirarbejdet! Book en aftale hos vikøberallebiler.dk og se, hvor nemt det er at sælge din bil.