Undgå bekymring ved salg af brugt bil med vikøberallebiler.dk

Salg af brugt bil mellem private er besværligt, da du selv er ansvarlig for hele bilsalget. Vil du sælge din bil privat, skal du være opmærksom på alle de ting, du er ansvarlig for.

Gratis bilvurdering med kun 2 trin

Når du vil sælge din brugte bil, er det ikke kun at rengøre bilen og sætte den til salg på en hjemmeside. Du skal have alle bilens dokumenter i orden, specielt registreringsattesten.

Ved salg af brugt bil privat er du forpligtet til at gøre køberen opmærksom på eventuelle fejl på din bil. Gør du ikke det, kan du komme til at hæfte for fejl, og opstår der en tvist mellem dig og køberen efter salget, risikerer du en dyr og tidskrævende efterspil.

Undgå risikoen for et besværligt efterspil efter dit brugt bil salg, og sælg din brugte bil til vikøberallebiler.dk!

Gratis
online evaluering

Modtag den endelige salgspris
direkte hjemmefra

Anmod om salg og
hurtig betaling

1. Det skal du være opmærksom på ved salg af brugt bil

Sælg bil hurtigt og gratis

Alt det du skriver i din salgsannonce skal være korrekt, så skriv ikke noget, at du ikke er helt sikker på. Ved du ikke, om din bil har haft en skade med en tidligere ejer, så skriv ikke, at den aldrig har haft en skade. Du får et sikrer bilsalg, når du skriver alle bilens fejl i slutsedlen. På den måde har du bevis for, at køberen kendte til de fejl bilen havde, da den blev solgt, og du undgår risikoen for et opslidende efterspil efter bilsalget.

Gratis bilvurdering på bare to trin

Udover slutsedlen, er der flere papirer, du skal have i orden, for at sælge din bil. Den originale registreringsattest (del 1 og 2) skal bruges for at vise, at du ejer bilen og for at overdrage ejerskab af bilen til køberen. Du skal også bruge servicebogen, da den viser køberen, at bilen har været til alle lovpligtige syn og overholdt service. Nogle købere vil også gerne se bilag for tidligere syn, så husk at finde de gamle bilag frem. Har din bil haft skader, er det også nødvendigt at vise bilag for, at bilen er blevet ordentligt repareret af en professionel. Har du mistet bilag fra værkstedet, bliver det sværere at finde en køber, da det virker som et mere risikabelt køb.

Brugt bil salg mellem private er ikke omfattet af købeloven, men der er visse ting, du er forpligtet til at oplyse over for køberen. Med et salg af brugt bil privat skal du fortælle køberen om alle eventuelle fejl og mekaniske defekter. Det gælder også for små fejl, som måske ikke virker så vigtige, og det er derfor let at komme til at overse en fejl. For at være sikker på, at du ikke har overset en fejl, er det en god ide at få bilen grundigt undersøgt, inden du sælger den. Selv om man er bilekspert, er det alligevel en god ide at få bilen undersøgt af en professionel. Vil du stole på en som siger, når der er hans egen bil han sælger, at han er mekaniker og alt er i orden på bilen?

2. En ordentlig slutseddel er vigtig

Mange private sælgere skriver “købt som beset” eller “uden ansvar for fejl og mangler” i slutsedlen ved salg af brugt bil, men det betyder ikke, at du kan sælge en bil med fejl, og du risikerer stadig at skulle hæfte for fejl, efter bilen er solgt. Det du kan gøre, for at du ikke skal være ansvarlig for fejl, er at få bilen undersøgt grundigt, inden du sælger den, så du ved med sikkerhed, at du kender til alle fejl og kan fortælle køberen om dem.

Det kan være fristende, ikke at oplyse alle din bils fejl, når du sælger din bil, så du kan få en bedre pris for den, men det ender med at blive dyrere for dig. Sælger du en bil med fejl og mekaniske defekter, som køberen senere skal bruge penge for at udbedre, risikerer du at blive meldt til politiet, hvis køberen ikke var gjort opmærksom på alle fejl, da du solgte bilen.

Beviser køberen, at bilen havde en fejl, da du solgte bilen, som du ikke har oplyst, skal du betale for reparationen. Går det helt galt, kan det i sidste ende med en retssag. Her skal du tænke på, hvad det kan koste i tid og penge. Først laver advokaterne deres indledende arbejde og herefter går der mindst 4 uger, inden sagen bliver behandlet. Du må derfor vente længe, inden du ved, om du skal hæfte for bilens fejl. Vinder køberen retssagen, skal du også betale omkostninger for sagsbehandlingen, både for dig selv og for køberen.

3. vikøberallebiler.dk klarer det juridiske for dig og gør salg brugt bil let for dig

Sælg brugt bil uden risiko, når du sælger din bil til vikøberallebiler.dk. Bil salg og brugt bil salg, det gør du nemt og sikkert med os. Du behøver ikke bruge tid og penge på at få din bil undersøgt af en professionel, inden du sælger den til os. Vi undersøger altid din bil grundigt, før vi køber den. Da vi undersøger din bil og dokumenterer eventuelle mangler på din bil i slutsedlen, behøver du ikke fremvise bilag fra tidligere reparationer. Du skal derfor ikke bruge din fritid på at finde alle mulige papirer frem, de eneste papirer, du skal medbringe, når den sælges til os, er registreringsattest og servicebog.

Da vi undersøger din bil inden vi køber den, og dokumenterer din bils stand nøje i slutsedlen, er du ikke ansvarlig for bilen, efter den er solgt. Du sælger derfor i sikkerhed og undgår risikoen for en dyr og tidskrævende efterspil med køberen.