Bytte bil: er det sikkert og uafhængigt af mærker?

Når du vil bytte din brugte bil ud med for at få en ny vogn i stedet for den gamle vogn, er det en god mulighed at lade den brugte bil indgå i handlen. Men det er tit forbundet med problemer.

Gratis bilvurdering med kun 2 trin

Når den brugte bil tages i bytte, regner forhandlerne med en blandingskalkulation for ikke at sætte deres egen gevinst på spil. Derfor er det for det meste fornuftigt at foretage salget af den brugte bil og køb af den nye bil separat.

Vikøberallebiler.dk tilbyder dig køb af din brugte bil uafhængigt af mærke, model og tilstand. Hos os kan du sælge din brugte bil til de bedste betingelser. Indtast dine oplysninger på vores webside, og aftal tid til et personligt møde med det samme.

Gratis
online evaluering

Modtag den endelige salgspris
direkte hjemmefra

Anmod om salg og
hurtig betaling

1. Hvad betyder det at bytte bil?

I forbindelse med bilkøb taler man om at bytte bil, når en bilforhandler overtager en kundes gamle bil og samtidig sælger en anden bil til den samme kunde. Købsprisen og prisen for den nye bil modregnes, eller trækkes fra nyprisen i form af en fast rabat.

Hvordan beregnes prisen ved bytte af bil?

Når forhandlerne beregner deres tilbud for at tage en brugt bil i bytte, benytter de en blandingskalkulation. Det betyder, at købsprisen modregnes i salgsprisen. Hvor den ene af de to priser kun giver lidt gevinst, eller måske endda tab, giver den anden til gengæld en større gevinst. På den måde udlignes tabet. For forhandleren er der dog stadig en acceptabel margin.

Ved første øjekast giver en byttehandel med bilen indtryk af være en meget lukrativ forretning. Salget og købet afvikles i ét skridt, og forhandleren overtager formaliteterne. Men det kan i høj grad betale sig at se nærmere på det, der står med småt. Sædvanligvis er det forhandlerne, der bestemmer, hvilke personbiler der bliver købt og til hvilke betingelser. Derfor bør man altid først afveje følgende: Kan jeg overhovedet komme af med min bil hos denne forhandler? Hvis ja, er prisen for min brugte bil så rimelig? Bliver der trukket nok fra i købsprisen for den nye bil?

Husk altid på, at en forhandler kun kan komme dig prismæssigt så meget i møde, at vedkommendes egen gevinst ikke bliver for lille. Alligevel kan det være en finansiel fordel for dig, hvis du giver din brugte bil i bytte. For eksempel, hvis din brugte bil allerede er meget gammel, eller prisen for den nye bil er meget lav. Eller hvis du blot vil afvikle en hurtig forretning uden komplikationer.

Hvis handlen skal gå tilbage, skal forhandleren give dig pengene for den nye bil og byttebilen tilbage. Er byttebilen allerede solgt videre, skal forhandleren give dig værdien for byttebilen tilbage. Derfor er det vigtigt, at værdien af din brugte bil angives korrekt på slutsedlen, så du ikke mister penge.

2. Hvilke former for byttehandel med bil findes der?

Der skelnes mellem to former for at bytte en brugt bil ved køb af ny. Enten købes bilen direkte af bilforhandleren, eller forhandleren formidler den brugte bil videre til en anden køber.

Bilforhandleren som køber

Den mest almindelige form for byttehandel med bil er, at bilforhandleren selv tager den gamle bil direkte i bytte mod køb af en ny bil. Den brugte bil sættes i stand og sælges videre. I dette tilfælde er du og forhandleren kontraktpartnere. Der indgås en ensartet købsaftale for køb og salg.

Når forhandleren tager den brugte bil i bytte som køber, skal man desuden skelne mellem to forskellige varianter:

  1. Der fastlægges en individuel pris på basis af din brugte bils tilstand. Denne byttepris for bilen trækkes så fra prisen på den nye bil. Du har eventuelt mulighed for at forhandle om begge priser. Men husk altid på, at forhandleren regner med blandingskalkulationen for ikke at bringe sin gevinst i fare.
  2. Du får en præmie fra forhandleren eller producenten ved bytte af din bil. Det er tit en måde at fremme salget af en ny model på. I nogle tilfælde tilskyndes man også med en såkaldt ombytningspræmie til at skifte til et andet mærke ved, at der udbetales gives en rabat specielt for modeller af andre mærker, hvis man samtidig køber en bestemt model af et andet mærke. Vores tip: Før du kontakter din bilforhandler, bør du informere dig om de løbende rabatkampagner fra producenterne og bilforhandlerne i nærheden af dig.

Bilforhandleren som formidler

Du aftaler en fast pris med bilforhandleren, som din brugte bil skal sælges videre for. Denne pris trækkes fra prisen for den nye bil. Derefter tager forhandleren sig af at finde en køber. Hvis vedkommende betaler en lavere pris, er det forhandleren, der løber risikoen.

I købsaftalen anses bytteprisen for bilen som en del af betalingen for den nye bil. Sælgeren er dermed ansvarlig for mangler og (fortiede) ulykkesskader som ved et privat køb.

Gratis bilvurdering på bare to trin

3. Hvad du skal være opmærksom på ved bytte af bil

Der er en hel række faktorer at tage højde for, både når der byttes bil, og når forhandleren formidler salget. Det er som regel ikke alle forhandlere, der tager imod alle køretøjer i bytte. Nogle indskrænker sig til kun at tage imod deres eget mærke. Andre afviser biler med en bestemt alder, eller biler, der er i dårlig stand. Det skyldes, at forhandleren sælger din bil videre – og hvis det drejer sig om upopulære modeller eller nogle gange endda om en usædvanlig farve, kan det blive svært at finde en køber. I disse tilfælde har du også selv problemer med at slippe af med den brugte bil.

Det er også svært, når man har at gøre med biler, der har været involveret i ulykker, meget gamle biler eller biler med defekter på karosseriet eller tekniske defekter. Disse biler er der næppe nogen forhandlere, der tager i bytte. Grunden er, at bilforhandleren skal give en brugtvognsgaranti, når bilen sælges videre. Det betyder, at forhandlerne foretrækker biler, der efter al sandsynlighed ikke bliver til garantisager inden for kort tid. Derfor vil forhandleren hellere afvise at købe den brugte bil, når der først skal investeres i reparationer, for at der kan gives garanti.

4. Hvad kan bedst betale sig – at bytte bil eller at sælge den brugte bil privat?

Som ved alle former for salg er der også fordele og ulemper forbundet med at bytte bil. Det kan være en lukrativ forretning. Men vi anbefaler dig at regne tilbuddet omhyggeligt igennem. Husk, at der i mange tilfælde kan forhandles om prisen for den nye model, også uden at give den brugte bil i bytte, eller at du kan få fordel af rabatkampagner. I disse situationer er det for det meste fornuftigt at skille køb og salg fra hinanden. På den måde opnår du en fair pris for din brugte bil og kan alligevel spare på købet af den nye bil.

Fordele

  • Intet besvær med salget.
  • Ældre biler tages også i bytte.
  • Prisnedsættelse for køb af ny bil.
  • Forhandlerens specialtilbud kan give prisfordele.

Ulemper

  • Den nye bil skal uomgængeligt købes hos den samme forhandler.
  • Det er ikke alle forhandlere, der overtager alle biler.
  • Gevinsten ved salg på det fri marked er for det meste højere.
  • Specialtilbud er tit begrænset til en bestemt periode og til bestemte modeller.

Flere penge for næsten nye biler?

Hvis du ejer en nyere og mere populær bilmodel, bør du overveje nøjagtigt, om du vil tage imod den tilbudte ombytníngspræmie. For det kan godt betale sig at tilbyde bilen til salg på det fri marked. Du kan ganske enkelt gennemgå vores vurderingsproces for din bil ved at indtaste nogle oplysninger online og få en aftale til vurdering hos os. Vikøberallebiler.dk tilbyder en professionel markedsføring af bilen. Vi udarbejder en optimal annonce. Alle forespørgsler bliver også derefter bearbejdet af os, og vi sender kun seriøse kontakter videre til dig! På den måde kan du afvikle salget på en solid basis og selv vælge køberen.

Gamle biler i bytte

Hvis du kører en bil, der er over ti år gammel, har en høj kilometerstand og desuden en eller anden skade, vil en byttehandel med bilen være en god mulighed. Naturligvis kun, hvis din forhandler overhovedet tilbyder en byttepris for bilen. På vikøberallebiler.dk tilbyder vi at købe din brugte bil!

5. Bilvurdering som basis for ethvert bilsalg

Hvis du har indhentet et tilbud på en byttepris for din bil, er spørgsmålet, om det også kan betale sig for dig. Vi anbefaler, at du først får foretaget en vurdering af bilen. Når du kender værdien af din bil, kan du også bedre vurdere prisen. Du kan får din bil vurderet lokalt hos en bilforhandler. Det har den fordel, at du får en mere nøjagtig bilværdi. Denne form for værdiberegning er tit forbundet med udgifter. Vikøberallebiler.dk tilbyder ent gratis vurderingssystem, der udføres lokalt. Vurderingen Den er også baseret på de biloplysninger, du har indtastet, herunder bl.a. mærke, model, kilometerstand og året for første indregistrering.

Derefter aftaler du blot en tid til gennemgang i en af vores afdelinger. Under gennemgangen bliver din bil undersøgt omhyggeligt af en af vores bileksperter. For at kunne beregne en individuel værdi for bilen bliver dens tilstand konstateret. Samtidig tages den aktuelle markedssituation og det forhåndenværende ekstraudstyr med i betragtning.

6. Hvilke fordele får du med vikøberallebiler.dk?

Vikøberallebiler.dk tilbyder en enkel løsning til alle, der vil sælge brugt bil hurtigt og til fair betingelser uden at binde salget til være bundet til særlige betingelser i forbindelse med salget. Efter gennemgangen får du direkte et tilbud på køb af din bil. Vores tilbud svarer til den værdi, der er blevet beregnet under gennemgangen. Hvis du accepterer tilbuddet, er det muligt at sælge din bil med det samme – uden ventetid. Formaliteterne i forbindelse med købsaftalen og afmelding af bilen overtager vores team gratis for dig. Du kan sælge ethvert mærke, enhver model og biler i enhver alder og enhver tilstand. Derefter kan du koncentrere dig om købet af den nye bil uden at føle dig presset af at skulle slippe af med den gamle bil.