Slutseddel bil skal du have, for at sælge din bil

Ved salg af din bil skal du altid være sikker på, at du har en slutseddel til bil. Får du ikke lavet en ordentlig slutseddel til din bil risikerer du juridiske problemer efter bilen er solgt.

Gratis bilvurdering med kun 2 trin

Selv om en mundtlig aftale er bindende, er det ekstremt svært at bevise aftalens betingelser, hvis der opstår en tvist mellem dig og køber. En slutseddel bil er din skriftlige bekræftelse på alle de betingelser, som du og køberen er blevet enige om ved salget.

Sælg din bil til vikøberallebiler.dk i stedet og undgå besværet med at skrive en juridisk holdbar bil slutseddel. Vi sørger for en ordentlig slutseddel til din bil, så du er sikker på, at der ikke opstår problemer efter bilen er solgt.

Gratis
online evaluering

Modtag den endelige salgspris
direkte hjemmefra

Anmod om salg og
hurtig betaling

1. Det er vigtigt at beskrive alle fejl og mangler i slutseddel til bil

Slutseddel bil

En bil slutseddel dokumenterer alle de vilkår, som du og køberen er blevet enige om, samt relevante oplysninger om dig som sælger, køberen og bilen. Du skal selvfølgelig have dit navn og adresse med og det samme gælder for køberen, men hvad er det vigtigste, du skal notere vedrørende bilen? Som standard skal du inkludere bilens første registreringsår og aktuelle kilometerstand, da det har stor betydning for værdien på din bil, så husk at det skal dokumenteres korrekt.

Bilens aktuelle stand er det, der har størst indflydelse på bilens værdi, efter registreringsår og kilometertal. Det er derfor specielt vigtigt at dokumentere din bils stand nøje, hvis din bil ikke længere er helt ny. Du skal inkludere alle fejl og mangler i slutsedlen, så køberen ikke kan kræve, at du betaler for udbedrelse af disse skader efter bilen er solgt. Vær altid ærlig omkring bilens eventuelle fejl og mangler; bare fordi køberen overser en fejl, når han undersøger bilen, betyder det ikke, at du ikke er forpligtet til at oplyse fejlen i slutsedlen. Du kan komme til at hæfte for fejl, som køberen opdager efter salget, hvis køberen kan bevise, at du har kendt til fejlen eller burde have.

Du skal også huske at dokumentere tidligere skader og ulykker din bil har haft. Det gælder især skader, der har ført til en større reparation. Køberen har ret til at vide, om bilen har været indblandet i en ulykke, også selv om skaden nu er udbedret og ikke længere virker relevant. Det kan føre til en juridiske problemer, eller endda en retssag, efter salget, hvis du ikke har beskrevet bilens stand nøje og ærligt, overfor køberen, da køberen kan kræve erstatning for udbedrelse af fejl. Samtidig sikrer du dig selv, at alt er i orden fra din side og er skriftligt dokumenteret, inden du sælger bilen.

2. Salg af bil privat: slutseddel sikrer dig mod problemer efter bilsalget

Du er selv ansvarlig for at lave en slutseddel, som privat bilsælger. Udover bilens stand er det selvfølgelig også vigtigt at slutseddel til bil omfatter information om salgsvilkårene, som du og køberen er blevet enige om. Hertil hører salgsprisen, datoen for ejerskiftet, og hvem der er ansvarlig for omregistreringen af bilen. Selv om I har en mundtlig aftale, anbefaler vikøberallebiler.dk altid at få disse punkter skrevet ind i en slutseddel bil, så du undgår problemer, hvis der senere skulle opstå en uoverensstemmelse mellem dig og køberen. Du har bevis for, hvilken pris I er blevet enige om, og hvornår køberen skal overtage bilen. Køberen kan derfor ikke forsøge at presse prisen ned eller påstå, at han ikke har modtaget bilen på den aftalte dato.

Som privat sælger kan du i princippet finde en slutseddel online, men du skal være opmærksom på, at den ikke nødvendigvis dækker alle aspekter af dit bilsalg. Hvert bilsalg er unikt, så du skal have en slutseddel, der passer helt perfekt til din situation.

Gratis bilvurdering på bare to trin

3. Sælg din bil til vikøberallebiler.dk, vi sørger for slutseddel bil

Slutseddel bil

Vil du undgå alt besværet ved at skrive din egen slutseddel bil til privat bilsalg, så sælg din bil til os i stedet! Vi er en professionel online forhandler, så når du sælger din bil til os sørger vi for at lave slutsedlen for dig. Vores bil slutseddel dækker alle de nødvendige aspekter af dit bilsalg, så du kan være helt sikker på, at du ikke kommer ud for juridiske problemer efter bilsalget.

Med vores slutseddel ved du, at din bil bliver beskrevet helt korrekt, inklusive eventuelle fejl og mangler. Vi starter med at undersøge din bil grundigt, så du og vi nøjagtig ved hvilken stand bilen er i, inden vi køber den. En grundig undersøgelse og vurdering betyder, at du får en nøjagtig og fair pris for din bil, og samtidig undgår ubehagelige overraskelser, efter bilen er solgt. Du undgår stress og slipper for alt det arbejde, du skal lave, hvis du selv vil sælge din bil og hermed lave en slutseddel.