En juridisk god salgskontrakt til bil er vigtig for stressfrit et bilsalg

Ligesom med andre større handler, skal du have en detaljeret salgskontrakt til bil, når du sælger den.

Gratis bilvurdering med kun 2 trin

Har du ikke en ordentlig salgslutseddel til bil, risikerer du, at køberen prøver at ophæve handlen og nægter at købe din bil. Køberen kan også forsøge at købe bilen for en lavere pris, end det I havde aftalt. Opstår der en uoverensstemmelse mellem dig og køberen, kan det medføre en dyr og tidskrævende retssag.

Undgå al usikkerheden og sælg din bil til vikøberallebiler.dk! Når vi køber din bil, laver vi en professionel og juridisk holdbar salgskontrakt til bilen, så du kan være sikker på, at din bil er solgt, når kontrakten er underskrevet.

Gratis
online evaluering

Modtag den endelige salgspris
direkte hjemmefra

Anmod om salg og
hurtig betaling

1. Hvorfor skal du have en salgskontrakt til bil?

Salgskontrakt-bil

Hovedformålet med en salgsslutseddel til bil er at dokumentere den aftale, du og køberen har indgået. Når I har lavet en salgsaftale om bilen og har skrevet under på slutsedlen, kan handlen i princippet ikke ophæves, og køberen er forpligtet til at købe din bil. Du har derfor bevis for, at din bil er solgt, og dit bilsalg er afsluttet, når salgskontrakten er underskrevet.

En juridisk holdbar salgskontrakt til bil betyder ikke kun, at du og køberen har lavet en aftale om, at bilen skal købes. Salgskontrakten er også dit bevis for, at køberen skal betale den aftalte pris for din bil. Køberen kan ikke forsøge at handle prisen ned, når salgskontrakten er underskrevet. Din garanti er derfor, at din bil er solgt til en bestemt pris.

2. Husk at skrive omregistrering med i slutseddel til bil

Når du sælger din bil, er det vigtigt, at du skriver, hvem der står for omregistreringen i salgskontrakten. Bilen skal omregistreres inden for 3 uger, og det er normalt købers ansvar. Selv hvis I har lavet en mundtlig aftale om at køber omregistrerer bilen, er det altid bedst at I også har lavet et skriftligt bevis.

Det er nemmest at klare omregistreringen online på SKATs hjemmeside. Her er det køber, der skal logge ind med deres NemID. Køberen skal bruge både del 1 og 2 af registreringsattesten, da de forskellige koder på hver del skal angives for at omregistrere bilen. Så snart køberen har omregistreret bilen, skal du selv logge ind på SKAT og tjekke, om omregistreringen er sket korrekt. For en sikkerheds skyld, er det en god ide, at dokumentere i slutseddlen, at det er køberen der står for omregistrering.

3. Salgslutseddel til biler skal være lavet korrekt, for at undgå problemer

Selv om en salgslutseddel til bil mellem private er bindende, kan du stadig støde på problemer, hvis du og køberen bliver uenige om bilsalget. Som privat sælger er du selv ansvarlig for at få lavet en juridisk korrekt slutseddel. Uoverensstemmelser mellem private skal afklares i en retssag, og du skal derfor have en slutseddel, der er korrekt.

Selv med en ordentlig salgskontrakt til bilen er det selvfølgelig aldrig rart at bruge tid og penge på en retssag. For det første kan det være svært at opspore en privat køber, da du ikke ved, om køberen har opgivet falske informationer. For det andet hører der høje omkostningerne til en retssag, og alene advokatgebyrerne kan koste dig op mod 20.000 kr. Det er mange penge at skulle af med, hvis det drejer sig om en bil til kun 10.000 kr.

Gratis bilvurdering på bare to trin

4. Lav en sikker salgsaftale til bil, når du sælger din bil til vikøberallebiler.dk

Salgskontrakt-bil

Som privat sælger er det altid mere sikkert at sælge din bil til en professionel virksomhed som os! Har du en underskrevet en salgskontrakt til din bil, kan en professionel virksomhed ikke ophæve handlen og kan heller ikke bede om en lavere pris. Loven er altid på din side, når du er oppe imod en, der har bilhandel som erhverv, så du er meget stærkere stillet, hvis du sælger din bil til os.

Vi tager os at alt det juridiske arbejde for dig. Vi sørger for en professionel og juridisk holdbar salgskontrakt til bil, så du kan være sikker på, at dit bilsalg foregår helt korrekt og følger alle reglerne. Når salgskontrakten er underskrevet, ved du, at din bil er solgt, og at du får den aftalte pris for din bil. Der er ingen risiko for, at handlen skal ophæves.

Vi laver professionel salgsslutseddel til biler, og laver alt papirarbejdet for dig. Vi står også for omregistreringen, så snart vi har købt din bil, du skal bare medbringe registreringsattesten (del 1 og 2), når du er klar til at afslutte salget. Når vi har underskrevet salgskontrakten, sørger vi for, at betalingen sker sikkert og hurtigt.